Finkenberg

Mayrhofen

Net zoals Finkenberg maakt ook Mayrhofen deel uit van de Oostenrijkse deelstaat Tirol, tevens in het district Schwaz. Het ligt aan het einde van het Zillertal en hier beginnen dan meerdere zijdalen. Officieel telt de stad ongeveer 4000 inwoners, maar in de zomer- en wintermaanden moet men opmerken dat een hoop toeristen de stad als het ware komen bezetten. Met 8000 beschikbare bedden voor toeristen is dan ook een hoop mogelijk. In dit artikel gaan we na waarom Mayrhofen zo’n populair oord is bij zowel Nederlanders als Belgen en we reiken ook enkele handige tips aan.

Te doen in Mayrhofen: zomer en winter

In de winter zijn het voornamelijk de skifaciliteiten die de toeristen aanspreken. ’s Avonds is Mayrhofen dan een levendige stad en daar kan het energiepeil worden aangevuld na een vermoeide dag skiën middels alcoholrijke drankjes. Ook in de zomer is het een geliefde bestemming. De natuurpracht lokt wandel- en fietsliefhebbers. In de onmiddellijke omgeving valt een hoop te beleven: watervallen, het beklimmen van toppen, stedenbezoeken, musea, kloven, … We raden je aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van Tirol, regio Mayrhofen, eens te bekijken op de hoofdpagina van deze site. De meer sportieve reiziger komt hier zeker aan zijn trekken.
Mayrhofen stad
De stad zelf mag er zeker wezen. In de zomer is het er vaak gezellig druk en bij mooi weer zitten de terrasjes afgeladen vol. Er zijn een hoop souvenirwinkeltjes en het is gewoon leuk om er even rond te slenteren. Zeker indien de dag voordien een zware wandeling werd gemaakt. Qua wandelingen kunnen we zeker de Ahornspitze aanraden. Net buiten het centrum kun je de Ahornbahn opmerken en deze brengt je dan richting het bergstation en aldaar zet je de wandeling verder richting de top. Met een hoogte van 2973 meter kan men dit gerust een fikse beklimming noemen. Ondertussen kun je genieten van magnifieke panorama’s.

Hotel Mayrhofen

Wat ons betreft is het beter om een kwartiertje langer in de wagen te zitten en door te rijden naar Finkenberg, buurgemeente van Mayrhofen. Dit stadje is weliswaar kleiner, maar de ligging is fenomenaal. Je geniet er trouwens van een prachtig uitzicht op het lager gelegen Mayrhofen en net naast het Ferienhotel Aussicht kan men een wandelweg opmerken richting Mayrhofen. De wandeling neemt een groot uur in beslag. Tot in het dal wandelt men in een bos en daarna volgt men de rivier. De terugweg is iets lastiger, daar het over het algemeen allemaal klimmende meters zijn. Zeker eens de moeite waard om de wandeling te maken.

hotel

Indien het toch Mayrhofen wordt als verblijfplaats, dan is het niet moeilijk om een verblijfplaats te vinden. Met zo’n 8000 plaatsen is er altijd wel wat te vinden voor ieders portemonnee. Een hotel met halfpension kan menig toeristen bekoren. Indien het de bedoeling is om daguitstappen te doen tot iets later in de avond, dan kan een appartementje de oplossing bieden. Veel zal afhangen van de planning. We raden je dan ook aan om enkele aanbieders te bekijken en te vergelijken. Voor je het weet werd iets geboekt in Mayrhofen en geniet je zelf van de natuurpracht.