Finkenberg

Weer in Finkenberg

Een wandelvakantie in Finkenberg gaat natuurlijk best hand in hand met mooi, zonnig weer. Het is niet leuk om uren te wandelen en te klauteren richting een top om dan vast te stellen dat het uitzicht wordt belemmerd door een hoop wolken. Ook tijdens de wintermaanden is het belangrijk om rekening te houden met het weer. In eerste instantie moet er voldoende sneeuw liggen om aan wintersport te doen en ook hier doet men dit liefst onder een stralend zonnetje. Het actuele weer in Finkenberg eens bekijken alvorens te vertrekken kan dus best verstandig zijn.

Klimaat Tirol en Finkenberg

Qua klimaat kan men melden dat het klimaat in Tirol wordt beïnvloed door de middellandse Zee, het Europese continent en de Noord Atlantische oceaan. In de wintermaanden is het met regelmaat zonnig – en net dat is hetgeen wat Tirol geliefd maakt bij wintersporters. De temperatuur in de zomermaanden schommelt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Hevige onweders kunnen uit het niets opduiken en wolken kunnen uren blijven hangen. Het meenemen van een regenjasje gedurende een wandeling is dus een aanrader. De zomers zijn jammer genoeg best wisselvallig. Mits een beetje geluk is het een week aan een stuk 25 graden en valt er geen wolkje aan de lucht te bespeuren. Mits wat ongeluk is het een week aan een stuk 18 graden en is er sprake van een overvloed aan regen. Veelal is het een combinatie van enkele goede dagen en iets minder goede dagen. In de zomer stijgt het kwik vaak tot ongeveer 30 graden Celsius en dan kan men hogere, koelere oorden opzoeken middels een kabelbaan.

Dit is gewoon het droomscenario – de afdaling van de Ahornspitze tijdens een aangename zomerdag. In Finkenberg zelf rond de 27 graden Celsius, maar boven iets frisser en aangenaam wandelwaar. De prachtige vergezichten komen hand in hand met het lekker zomerweertje.

ahornspitze

Wat ons betreft is Accuweather een betrouwbare voorspeller van het weer op korte en middellange termijn. De site zeker dagelijks bezoeken gedurende de reis. Aan de hand van de voorspellingen is het dan mogelijk om zich voor te bereiden op een wandeltocht.