Finkenberg

Gerlos

Naast Mayrhofen is ook Gerlos een ietwat bekendere stad bij Nederlanders en Belgen. Gerlos ligt in het Gerlostal, een zijdal van het Zillertal, Het ligt op een hoogte van 1247 meter. Bij Mayerhofen moet men gewoon een klimmende zijweg nemen en 30 minuten later sta je in dit stadje.

De stad op zich is niet bijzonder. Een paar winkeltjes, een kerk, veel hotels en appartementen sieren het uitzicht. Het is veel kleiner dan het lager gelegen Mayrhofen. Voornamelijk in de winter zakken een hoop Nederlanders af naar deze stad. Wellicht spelen de vele discotheken die in het dorp aanwezig zijn een belangrijke rol. Ook de aanwezigheid van (Nederlandse) apres ski stimuleren de komst van Belgen en Nederlanders. Samen met de skigebieden van Konigsleiten en Zell am Ziller wordt het skigebied de ‘Zillertal Arena’ gevormd. Wintersporters komen hier zeker aan hun trekken.

Gerlos in de zomer verwelkomt een ander publiek: de sportieve natuurliefhebber. In Tirol maak je namelijk prachtige natuurwandelingen tussenin de bergen. Watervallen, vlaktes, hoogtemeren, berghutten en idyllische panorama’s – hier is het allemaal aanwezig. De ligging van Gerlos is best goed om de regio te verkennen.
gerlos

Activiteiten

In Gerlos is het mogelijk om met de Isskogelbahn af te zakken richting de Isskogel. Mits wat meer klauterwerk is het ook mogelijk om de Kreuzjoch te beklimmen. Voor de rest valt er in de onmiddellijke omgeving enorm veel te beleven. Vele daguitstappen werden reeds doorgenomen op de pagina van Finkenberg. Neem de pagina eens door en ontdek zelf de veelzijdigheid van de regio.

Hotels

Veel reisorganisaties bieden autovakanties aan richting Tirol. Veelal is dit dan een hotel met de formule halfpension. Je kunt natuurlijk ook op booking kijken voor een verblijfplaats. Daar valt er een ruime keuze aan hotels en appartementen te bespeuren. Voor alle budgetten is er wel wat wils. Zo is het perfect mogelijk om te logeren in een hotel met 5 sterren. Tijdens de warme zomermaanden kun je verfrissing zoeken aan het zwembad. Aan de andere kant is het ook mogelijk om een appartementje te boeken. Dis is bijvoorbeeld interessant voor een gezin dat lange daguitstappen wenst te doen. Hoe je het ook bekijkt: Gerlos in Tirol kan mening natuurliefhebbers bekoren in de zomer. In de winter is het voor Nederlandstaligen eenwaar skiparadijs.