Finkenberg

Hintertux

Een autovakantie in Oostenrijk, in Tirol, raden we zeker aan. De natuurpracht is een streling voor het oog en er valt een hoop te beleven in de regio. Een bezoekje brengen aan Hintertux is een voorbeeld van een leuke, sportieve daguitstap. Het dorpje telt slechts zo’n 200 inwoners, maar men kan wel een hoop hotels bespeuren. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Hintertuxer Gletscher. Op de hoge bergtoppen is er namelijk gedurende gans het jaar sneeuwzekerheid en het is er dus perfect mogelijk om aan wintersport te doen. Dit is tevens de belangrijkste inkomstenbron van de regio.

Gedurende een zomervakantie is het dus mogelijk om te skiën, maar een wandeling maken richting het Tuxerjoch Haus is op zijn minst even leuk. Deze berghut ligt 2313 meter boven zeeniveau. De wagen laat men achter op de parking aan de kabellift op een hoogte van 1500 meter. Indien geen gebruik wordt gemaakt van de kabellift, dan zullen 813 hoogtemeters worden getrotseerd. Gedurende deze wandeling kom je enkele leuke watervallen tegen (indien je via het Weitental richting de hut gaat). Eenmaal de bestemming – de berghut – werd bereikt, kun je genieten van een prachtig zicht over de gletsjer.Op onderstaande foto ziet men een deel van het dorpje en op de achtergrond ziet men de gletsjers. Jammer genoeg waren de weergoden op dat moment slechtgezind en werd het uitzicht belemmerd door een hoop mist.

Hintertux gletsjer

Ligging

Eenmaal aangekomen in Mayrhofen is het mogelijk om een klimmende zijweg richting Finkenberg te nemen. Indien men deze weg blijft volgen na het arriveren in Finkenberg, dan komt men na een groot kwartier Hintertux tegen. Dit is meteen ook het einde van deze weg. Het hoogteverschil tussen Mayrhofen en Hintertux bedraagt ongeveer 870 meter.
Ligging Hintertux

Verblijven in Hintertux

Indien het de bedoeling is om gedurende de vakantie meerdere dagen te skiën, dan kan het boeken van een hotel in Hintertux een optie zijn. De regio bezoeken doe je best vanuit een iets meer centraal gelegen plaats. Hintertux ligt best afgelegen en in deze prachtige regio is het uiteraard de bedoeling om zo min mogelijk kilometers met de wagen te doen. Neem volgende pagina eens door: hotel in Finkenberg. Wat ons betreft is dit de ideale plek om te vertoeven indien het de bedoeling is om dit deel van Tirol te ontdekken.