Finkenberg

Vakanties

Een vakantie in Oostenrijk beleven kan op vele manieren. Denken we bijvoorbeeld maar aan een huttentocht, een stedentrip, een wandel- of fietsvakantie, … . Men kan het alleen beleven, of met een gezien (eventueel met jonge kinderen). Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. In het kader van een autovakantie is het boeken van een hotel met halfpension aangeraden. ’s Morgens geniet je van een uitgebreid ontbijt en ’s avonds is er een maaltijd voorzien. Uiteraard kan men ook opteren voor enkel ontbijt of voor een compleet ander verblijfstype. Geen gebrek aan appartementen en campings. Aan het einde van de rit beslis je uiteraard zelf waar en hoe je wenst te overnachten. In dit artikel bespreken we enkele mogelijk reisideeën. Oostenrijk is een veelzijdig vakantieland en dit niet enkel in de winter (wintersportmogelijkheden). Ook in de zomer zakken jaarlijks duizenden Belgen en Nederlanders af naar dit prachtige land. Veelal is het dan een iets actievere vakantie. Genieten van prachtige panorama’s tijdens wandeltochten en genieten worden hier dan gecombineerd.

Kaart Oostenrijk:

Oostenrijk kaart

Vakantie in Tirol

Een vakantie doorbrengen in Tirol staat garant voor een sportief uitje. Steden zoals Gerlos, Finkenberg en Mayrhofen worden omringd door bergketens en in Hintertux kan men iedere dag van het jaar aan wintersport doen – ja, ook in de zomer is de Hintertux gletsjer bereikbaar. Het sportieve kan men afwisselen met culturele uitstapjes.De Hoofdstad is Innsbruck, dat tevens de grootste stad van de deelstaat is. Absoluut een stedenbezoek waard indien je ergens in de buurt verblijft.

Het hotelaanbod in Tirol is gigantisch. Hotels met een uitstekende gastronomie en een uitgebreide wellness zijn welgekomen na een urenlange klautertocht doorheen de Oostenrijkse bergen. Uiteraard hoeft dit geen fortuin te kosten. Wat ons betreft was dit hotel in Finkenberg een leuke plaats om te overnachten. Enerzijds was de prijs kwalitatief gezien gegrond en anderzijds is het stadje een ideale uitvalsbasis om een actieve vakantie te beleven.

Vakantie in Oostenrijk

Hoewel Tirol wellicht de meest populaire deelstaat is van Oostenrijk in het kader van een zomervakantie, kan men opmerken dat ook de andere deelstaten alles te bieden hebben om een geslaagde vakantie te beleven. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de Großglockner. Deze berg is met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Ook de hoofdstad Wenen trekt jaarlijks heel wat toeristen. Indien je van plan bent om een reis te plannen naar Oostenrijk, dan is het altijd verstandig om eerst even op te zoeken wat er allemaal te beleven valt in de buurt. Aan de hand van deze informatie is het dan mogelijk om te kijken of dat hetgeen is wat je zoekt tijdens een vakantie.