Finkenberg

Wandelvakantie Oostenrijk

Oostenrijk en wandelen, in de zomer gaat het vaak hand in hand samen. Het is de ideale wandelbestemming omwille van meerdere redenen. In eerste instantie spreken we over fascinerende landschappen en ook de infrastructuur is erg goed: perfect onderhouden wandelpaden in combinatie met een goede bewegwijzering helpen je op weg bij het maken van kilometerslange wandelingen met een hoop hoogtemeters. In tweede instantie zijn de mogelijkheden eindeloos. Van simpele wandelingen die  goed te doen zijn met kinderen, tot meerdaagse huttentochten hoog boven de zeespiegel. De schoonheid van de Alpen ontdekken kan ook voor avonturiers met klimmaterieel.
Wandelen in Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk

Deze site richt zich voornamelijk op Finkenberg (vlakbij het iets bekendere Mayrhofen), gelegen in Tirol. De regio werd zelf bezocht en we kunnen enkel en alleen beamen dat het een waar wandelparadijs is. Lees hier meer over een wandelvakantie in Tirol. Daguitstappen richting de Ahornspitze, de Krimmler Wasserfälle en berghutten kan men er organiseren. Innsbruck ligt op een uurtje rijden en Salzburg rijdt men binnen na dik 2 uur. Met andere woorden: de ideale plek om een vakantie door te brengen.

Uiteraard zijn er meerdere locaties in Oostenrijk die zich lenen tot een actieve vakantie. In het Nationaal Park hohe Tauern kan men hoogalpiene wandelwegen opmerken. Denken we maar aan de volgende: Kreuzeck Höhenweg, de Wiener Höhenweg en de Glocknerrunde. Uiteraard hoeft het geen betoog dat de ene wandeling de andere niet is. Altijd even informeren over het hoe en wat van een eventuele wandeling. De moeilijkheidsgraad, hoogtemeters en afstanden kan men allen online vinden. Als beginneling is het bijvoorbeeld niet verstandig om zich te begeven op hoogalpine wandelpaden met een hoop klauterwerk.

Informatie omtrent wandelroutes

De autovakantie is geboekt en het aftellen is begonnen. Het is dan niet onverstandig om eens online wat opzoekingswerk te verrichten omtrent de regio. De eerste ideetjes schieten je te binnen. Uiteraard is ook de verblijfplaats een goede bron. In de meeste hotels merkt men een hoekje op met informatie. Dagwandelingen, belangrijke bezienswaardigheden in de buurt, leuke uitstapjes en dergelijke vindt men terug in deze mappen. De medewerkers in het hotel zijn vaak opgegroeid in de buurt en weten je vast en zeker meer te vertellen omtrent bepaalde berghutten en wandelingen.

Of het nu Finkenberg wordt, of een andere stad … . Een autovakantie richting Oostenrijk staat garant voor een hoop wandelplezier. Bekijk het aanbod eens en binnenkort rij je misschien via de Deutsche autobahn Oostenrijk binnen.