Finkenberg

Zomervakantie Oostenrijk

Oostenrijk als vakantieland wordt door zowat iedere vakantieaanbieder aangeboden in de vakantiecatalogus. Voornamelijk tijdens de winter is het een populair oord. De reden laat zich al raden: sneeuw, bergen sneeuw in combinatie met goed aangelegde pistes en sportmogelijkheden. In de zomervakantie is het echter ook een populair oord. De sneeuw verdwijnt en maakt plaats voor een prachtig landschap. Kilometerslange wandelwegen en fietswegen in combinatie met bergen zorgen voor een actieve vakantie. Ook gezellige stadjes, heuse wereldsteden en een goede bereikbaarheid zijn belangrijke troeven. In dit artikel bekijken we even wat de mogelijkheden zijn in Oostenrijk in de zomer.
Oostenrijk panorama

Zomervakantie in Oostenrijk … Voor wie?

Een zomervakantie in Oostenrijk is niet voor iedereen weggelegd. Veelal spreken we hier over een autovakantie. All in formules zijn hier zelden te vinden. In de meeste gevallen is het een half pension. ’s Morgens geniet men van een buffet en ’s avonds kan men krachten opdoen middels een avondmaal. Een camping, of vakantiepark boeken kan natuurlijk ook. Veel hangt af van het reisgezelschap.

Een zomervakantie in Oostenrijk hoeft helemaal geen sportieve uitputtingsslag te worden. De hoofdstad Wenen is een stedentrip waard en ook in Salzburg en Iinsbruck valt een hoop te beleven. Het bewonderen van natuurpracht kan dus perfect afgewisseld worden met het bezoeken van historische steden. Uiteraard is dit niet de locatie indien je op zoek bent naar een strandvakantie en zonzekerheid, dat lijkt ons logisch.
Salzburg

Een leuke plaats om een vakantie in de zomer in Oostenrijk door te brengen is onder meer Finkenberg. Een kleinere gemeente gelegen vlakbij het iets bekendere Mayrhofen , in Tirol. In de onmiddellijk omgeving valt een hoop natuurpracht te beleven. Kabelliften brengen je in geen tijd hoog in de bergen alwaar avontuurlijke wandelingen starten. Uiteraard zijn de mogelijkheden eindeloos. Het toerisme tiert er welig en qua mogelijkheden is er geen gebrek. Een camping zonder luxe tot heuse hotels met alle mogelijke luxe, bekijk het eens bij een aanbieder en voor je het weet ben je met je wagen op weg naar dit prachtige vakantieland. Een zomervakantie doorbrengen in Oostenrijk, het is een uitstekend idee.

We raden je aan om het aanbod van enkele aanbieders eens te bekijken. Tegenwoordig kan dit allemaal online worden geregeld. Het belangrijkste – de prijs – staat dan meteen vermeld bij het hotel en mits enkele muisklikken is het mogelijk om informatie te achterhalen in verband met de ligging en de bezienswaardigheden in de buurt. Lees de informatie op deze site eens (zie menu aan de rechterkant) in verband met de verschillende steden en wie weet sta je tijdens de zomervakantie zelf op de top van de Ahornspitze.